I Tina serien ingår


(Klicka på titelnamnet för att komma till önskad bok)

Med Fia i fjällen
Vilken våryra!
Genom eld och vatten
Äventyret i Visby
Kära grannar

Semesterresan
En tjuv i skolan
Spela solo
Florida tur och retur
Midnatt råder
I Bödelns hus
Mias gåta
Hämnd på villovägare
Bättre fly....
Bästisfejden
Välkommen till verkligheten

TINA 15-16: BÄSTISFEJDEN och VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN finns som e-böcker. Du kan LÅNA dem på biblioteket eller KÖPA dem billigt bl.a. från www.adlibris.se

TINA 1-14 är slutsålda och finns endast på bibliotek och på nätauktionssajter.

Med Fia i fjällen

Tillbaka
Alltihop började kvällen innan Fia och jag skulle åka till fjällen. För det var då hon plötsligt kläckte ur sig att massor av tjejer i vår klass hade pojkvänner
- men inte vi. Och så bestämde hon sig! Hon tänkte se till att vi träffade några trevliga killar nu under sportlovet. Lättare sagt än gjort, tänkte jag, för vi skulle ju faktiskt ha både våra föräldrar och var sitt jobbigt småsyskon i släptåg. Och då vet man hur det blir...
Fast vid det här laget borde jag ha lärt mig att Fia alltid ser till att det blir som hon planerat. Turligt nog!

Vilken våryra

Tillbaka
Det var min bästa kompis Fia som slungade den hemska sanningen rakt i ansiktet på mig.
Vi stod och hängde utanför kemisalen i skolan. Trots att Thomas och hans klass gått in för länge sen hade jag svårt att slita mig därifrån. Jag ville stå där ett litet tag till och tänka på leendet som hade gett mig. Mitt hjärta bultade fortfarande alldeles vilt!
Fia var nyfiken, det kunde jag se. Hon tror att hon vet precis allt om mig och mitt liv. Och det gör hon också. Förutom att jag är kär i Thomas. Ja, och så det där med Mange förstås... - Känner du Thomas? frågade hon till sist. Jag skakade på huvudet. Då ska hon det:
- Vet du att han är ihop med Maja?
Jag stirrade på henne som om hon hade slagit mig. Skulle Thomas redan ha en flickvän!

Genom eld och vatten

Tillbaka
Fia och jag har känt varandra så länge jag kan minnas. Vi har alltid varit bästa kompisar. Ända tills Tobias dök upp...
Visserligen är Tobias snygg, men han är dessutom både stökig och bråkig. Trots det föll Fia som en fura för honom. Han i sin tur fällde mig. Bryskt till marken.
Det var därför min och Fias vänskap sattes på prov under konfirmationslägret. Det var det som blev vårt eldprov. Vi tvingades båda två att välja...
Och som om inte det var nog hade jag ett annat bekymmer. För hur skulle jag lyckas få Mange att inse att det är honom jag gillar. När han nu faktiskt kom på mig när jag kramades med Jesper.

Äventyret i Visby

Tillbaka
- Vi ska bo i ett riktigt spökhus! jublade pappa när vi satt på Gotlandsfärjan.
Hela min familj var på väg till Visby där vi hyrt hus för en vecka. Mamma försökte tysta ner honom. Hon vägrar att tro på spöken och ville inte att han skulle skrämma upp Jonas.
Men min lillebror verkade inte ett dugg rädd. Han förberedde sig lyckligt inför en spökjakt genom att boxa ner bordsgrannens kaffekopp.
Hade jag vetat att det inte bara var spöken som härjade i Visby hade jag nog också sett till att förbereda mig - genom att kasta kameran i sjön till exempel. Nu var jag fullt upptagen av att drömma om Mange. Jag kunde ju inte ana att en ny spännande kille väntade bakom hörnet. Eller att vi båda skulle råka rakt in i ett farligt gäng skurkar...

Kära grannar

Tillbaka
Äntligen! Tina har fått sin Mange! Eller har hon bara
missuppfattat det hela?
Dessvärre ser det nästan ut så när den sockersöta Erika flyttar till radhusområdet. För Mange verkar lika betagen av henne som boxern Arthur blir i Erikas lilla vita kanin. Tina får fullt upp med att lägga band på sin svartsjuka. Helst vill hon be sin rival dra åt något hett ställe. Och då tänker hon inte på Mallorca.
För att behålla Manges uppmärksamhet är Tina faktiskt beredd att göra precis vad som helst. Till och med övernatta i tält med Mange på en öde ö...

Semesterresan

Tillbaka
Tinas familj åker på en efterlängtad tältsemester runt Europa. De drömmer om sol och bad på milsvida stränder - och möts av regn, regn, regn. Och det är inte den enda prövningen som drabbar dem... Nedfallande kristallkronor, bitska svanar, hotfulla raggare och oförstående kypare förgyller också deras tillvaro. Måttet är rågat då lillebror Jonas klämmer fingrarna i bildörren samtidigt som pappa backar rakt mot ett träd.
- Det fanns inte där när vi kom, påstår pappa. - Italien är känt för sina snabbväxande träd, tröstar mamma och blåser på Jonas stackars hand.
Men tack vare en krossad bakruta träffar Tina den snyggaste kille som någonsin gått i ett par sandaler.
Sol, värme och förälskelse - vad mer kan man begära, tycker Tina. Om nu bara hennes

En tjuv i skolan

Tillbaka
En tjuv härjar i vår klass, men vi vet inte vem det är. Mitt under en lektion började Mia gallskrika om att hennes skor var borta.
Samtidigt viftade hon med sin plånbok ovanför huvudet. Inte ens min bästa kompis Fia är så dum att hon tror att Mia förvarar sina skor i plånboken. Alla förstod med en gång att hennes pengar var stulna.
Fias freestyle är också borta. Det värsta är att hon verkar misstänka mig! Och som om inte det var nog har jag även andra problem. Den pestige Josef hänger efter mig som vår boxer Arthur när jag har glömt att ge honom mat. Och varför ringer inte Jocke?

Spela solo

Tillbaka
Även de bästa vänner kan bli osams. Också Fia och jag. Plötsligt kan jag inte prata med henne som förut, eller vara mig själv i hennes sällskap.
Allt började med att jag fick chansen att spela gitarr inför publik. Ensam utan Girlstars. I stället för att vara glada för min skull är de andra tre i bandet sura på mig. De där ormarna tänker till och med smita i väg på bio utan mig! Inte blir det lättare av att vår boxer Arthur är jättesjuk. Och Jocke är så konstig. Han har inte hört av sig för att jag var dum nog att åka buss med mormor och mamma. Men det är en lång
och pinsam historia...
Fast Jocke borde väl förstå att det inte är mitt fel att min släkt är helknäpp!

Florida tur och retur

Tillbaka
Tinas familj är på drömsemester i Florida.
Allt hade varit perfekt om inte hennes mamma hade fått henne att framstå som en fullkomlig idiot inför den snyggaste killen på jorden. Men solen gassar och dagarna fylls av fantastiska utflykter till träskmarker och korallrev. Och till Disney World.
Sedan händer saker som får Tina att tvivla på om hon verkligen har kommit till Paradiset. Någon smyger utanför hennes rum på nätterna och mystiska stölder sprider oro bland gästerna på hotellet.
En kväll råkar Tina höra ett gräl. Konstigt nog kommer rösterna från en av lägenheterna som påstås vara tom. Trots ett mullrande åskväder klättrar hon uppför en brandstege för att undersöka vad som pågår. Hon tänker inte ge sig innan hon har avslöjat hotelltjuvarna...

Midnatt råder

Tillbaka
Nu är det jul igen. Med glitter och fester, raspiga julskivor - och spöken!
Innan jag hann tänka efter hade jag skrutit om att jag minsann vågade gå in i det där ödsliga huset vid sanatoriet. Dessutom skulle jag stanna där till efter midnatt. För det var just vid tolvslaget som den fasansfulle vålnaden brukade vandra runt för
att utkräva sin hämnd. Som tur var skulle i alla fall Fia följa med. En tröst var att vi ju alltid kunde rusa ut ur huset om det blev för hemskt. Men när vi väl hade kommit in vägrade Tony att släppa ut oss hur vi än bultade på dörren och skrek.
Det var den värsta natt jag någonsin har upplevt! Och så här efteråt vet jag inte vad jag ska tro. Spöken finns ju inte på riktigt.
Eller...?

I Bödelns hus

Tillbaka
Vårt band, Girlstars, fick ett gig på nyårsafton. I bödelns hus!
Dessutom skulle vi bo där några dygn för att förbereda festkvällen. Jättekul tyckte Anna, Fia, Mia och jag. Men redan när vi närmade oss huset började kusligheterna. När jag rastade Dalmatina på kyrkogården intill dök det upp en svart skepnad bakom en grav. Själva huset visade sig dessutom vara ett riktigt spökhus. Den första natten öppnades den låsta sovrumsdörren och en vålnad visade sig i dörrspringan i skenet från ett flämtande ljus.
Och det var bara början på spökerierna...

Mias gåta

Tillbaka
Fia, Anna, Mia och jag brukar ha jättekul tillsammans. Vi spelar i ett rockband, går på bio och tröstar varandra så snart någon har gjort bort sig. Och det händer ofta! Men plötsligt har Mia blivit som förhäxad. Hon är elak, skolkar från skolan och stjäl!
Dessutom försöker hon förstöra allt mellan mig och Linus. Jag blev tvungen att ljuga för honom och nu vägrar han att förlåta mig.
Mitt liv är verkligen en enda röra. Vad är det för fel på Mia? Hur ska jag få Linus att lyssna på mig när han slänger luren i örat på mig varje gång jag ringer? Och hur ska jag kunna förhindra att det spännande julgransplundringsdiskot blir en katastrof?

Hämnd på villovägar

Tillbaka
Alla tjejer är som galna i Chris. Men det är jag som får ackompanjera honom på skolans jubileumsfest! Och då måste jag var snygg!
Eftersom mamma vägrade att ge mig pengar till klänningen som kan förvandla mig till en skönhet, har den efterhängsne Musen lovat att låna mig dem. Fast då måste jag gå på bio med honom! Bläh! Men det står jag nog ut med.
Vad som är värre är att hans tuffa syster Maria och hennes kompisar har börjat mobba mig.
Riktigt rädd blev jag dock först när de stormade in i
gymnastiksalen och skulle tvinga in Fia och mig under iskalla duschar...

Bätte fly...

Tillbaka
Fia, Anna och jag har träffat Mia igen!
Vi fyra tillbringar sportlovet i ett spännande hus på landet. Sedan ska det säljas. Går det bra kan Mia byta skola och slipper killarna som mobbar henne.
Vi hade knappast hunnit fram innan jag blev kär. Men Victor är mystisk. Han dyker upp och försvinner lika plötsligt varje gång. Och han vill inte visa sig för mina kompisar. Dessutom är det något konstigt med huset. Det känns som om någon spionerar på oss. Och en natt hade soffan släpats fram flera meter!
Det allra värsta var ändå när Fia och jag skrämdes av ett kusligt ansikte. I var sitt fönster!

Bästisfejden

Tillbaka
Jag är kär! Och det är i och för sig är inget nytt.
Men när jag skulle ta reda på om Tim också
gillade mig, började min bästis Fia uppföra
sig mycket underligt.
I stället för att hjälpa mig, lade hon
krokben på mig. Plötsligt låg jag där som
en renfäll på golvet inför mina drömmars
kille. Och nu undviker hon mig som om jag var
pestsmittad. Vad är det för fel på Fia?

Välkommen till verkligheten

Tillbaka
Självklart hade Fia och jag vissa krav. Vårt
praojobb skulle vara häftigt, spännande
eller ha något med mode att göra.
När syo-konsulenten hörde det höll hon på
att trilla av stolen av skratt. Sedan satte
hon oss på att diska och svabba golv på
"Glada Ankan" i Gamla stan.
Vi hatade vår praoplats så mycket att vi var
färdiga att göra vad som helst för att komma
därifrån. Och det gjorde vi också.
Det var därför allting blev så galet!

 

Ungdom
 
Hem
 
ritta_front