Ungdom
 
Hem
 

Jonzon, Jonsson-serien

Vem är vem - lär dig att känna personerna i böckerna!
Mer om dem längst ner på sidan!

bonus_karlek

Bonuskärlek (september 2012) OBS! E-bok
Vad är det egentligen som händer mellan Tea och Alexis? De två bonussyskonen brukade avsky varandra. Men känslor kan förändras snabbt. Tea undrar om det bara är inbillning? Eller kanske vårkänslor? Men hon har ingen att prata om det med. Hennes gamla kompisar har slutat ringa och tjejerna i nya klassen är idioter allihop! Det finns egentligen bara en person som skulle förstå henne. Men det är om honom allt handlar. Alexis tycker att Tea är knäppare än vanligt. Kanske borde han strunta i henne. Men innan Alexis somnar är det Tea han tänker på. Och det skrämmer honom mer än någonting annat just nu...


lov_u lov

Lov utan lov (september 2012) OBS! E-bok
Ibland säger man saker som man får ångra. Det får Tea definitivt lära sig när hon ännu en gång snärjer in sig i en lögn för att imponera på sina nya kompisar. För hur ska hon kunna visa upp sin tatuering, när hon inte har någon? Innerst inne önskar Tea att hennes bonusbror Alexis kunde hjälpa henne, men han verkar bara bry sig om Adina. Adina som tror att hon är speciell bara för att hon minsann har en ros tatuerad i svanken. Det värsta är att Alexis faktiskt verkar tycka att hon är det...  
jonzon_logner

Lögner och hemligheter (2011)

Det är inte lätt att passa in. Tea har fått en ny familj, ett nytt hem och har börjat i en ny skola. För att imponera på klassens tuffaste tjejer slinker en ödesdiger lögn ur henne: att hennes pappa bor i en flott våning på Östermalm. I själva verket tillhör lägenheten hennes bonusbror Alexis mamma. Nu gäller det för Tea att bevisa att hon talar sanning.
Inte blir hennes liv mindre komplicerat av att hon också upptäcker att hon börjar tycka mer och mer om Alexis …

(Boken bygger på de tidigare utgivna böckerna Teas bok och Julstök som är helt omskrivna och uppdaterade)

syskon bok
Syskon mot sin vilja (2011)

"Syskon mot sin vilja” bygger på de tidigare utgivna böckerna Plastfamiljen och Alexis bok men är helt omskrivna och uppdaterade.
 
”Syskon mot sin vilja” handlar om den tuffa Tea och den duktiga Alexis. Bådas föräldrar har skiljt sig men sedan händer det jobbiga: Teas mamma och Alexis pappa blir kära och flyttar ihop. De två ungdomarna tvingas flytta under samma tak i ett ruckel ute på landet.
 
De vill inget hellre än slippa varandra, men de tvingas äta frukost tillsammans, gå till skolan tillsammans och gå i samma klass. Med katastrofala följder.

Alexis förstår sig inte på Tea. I ena stunden dissar honom inför hela klassen men i nästa verkar han vara hennes enda vän. Men han gör sitt bästa för att vänja sig vid den röriga vardagen med sin nya familj. Det underlättar förstås att skolans vackraste tjej, Sanna, plötsligt vill träffa honom mer och mer. Problemet är bara att hennes kille har hotat med att slå ner alla som ens tittar på Sanna."

Familjen Jonsson
Tea
är tretton år. På ytan verkar hon vara tuff och säker, men bakom fasaden döljer sig en vanlig känslig tonårstjej. Hon tycker att det är en mardröm att flytta ut på landet och börja sjuan i en liten byskola. Och dessutom tvingas hon bo under samma tak som tre främlingar: mammas nya kille och hans två barn, som nu ska bli en del av hennes nya familj – plastfamiljen Jonsson-Jonzon. De gamla kompisarna försvinner, men till skillnad från sin nye bror Alexis har hon inga problem att skaffa nya vänner.

Mamma Kim
arbetar som snickare och är den nya familjen Jonsson-Jonzons egen hemmafixare. Kim är temperamentsfull, och hon svär friskt så fort en mutter sitter för hårt eller om borrmaskinen strejkar.

Tobbe
är Teas lillebror. Över det ena ögat sitter en svart ögonlapp – han är sjörövare, för det har faktiskt doktorn sagt. Trevande söker den lite blyga, knubbiga sjuåringen kontakt med sin nye storebror Alexis.

Sessan
är den enda i den nya syskonskaran som ler vid första mötet. Med sitt ljusa, lockiga hår ser Teas fyraåriga lillasyster ut som en docka.

Hermansson
heter egentligen Sofi Hermansson och är familjen Jonssons svarta katt.

Robert
är Teas biologiska pappa. Tillsammans med sin nya tjej Emilia väntar han en ny bebis. Tea känner sig bortglömd av sin pappa och tycker att han sviker henne.

Emilia
är pappas nya tjej. Hon ser nästan lika ung ut som Antonias kompisar, tycker Tea. Familjen Jonzon Alexis – är lika gammal som Tea, men han är mer tillbakadragen. Alexis har problem att skaffa kompisar i den nya klassen, och han förstår sig inte riktigt på sin plastsyster Tea. I ena stunden gör hon sig lustig över honom och i nästa ögonblick är han hennes enda vän. Helst skulle Alexis vilja flytta till sin mamma i stan, men det skulle aldrig fungera eftersom Percy, mammas nya kille, hatar barn.

Familjen Jonzon
Alexis –
är lika gammal som Tea, men mertillbakadragen. Han har svårt att skaffa kompisar i den nya klassen, ochhan förstår sig inte riktigt på sin plastsyster Tea. I ena stunden retar hon honom och i nästa ögonblick är han hennes enda vän. Helst skulleAlexis vilja flytta till sin mamma i stan, men det skulle aldrig fungeraeftersom Percy, mammas nya kille, hatar barn.

Pappa Pirkka
arbetar som undersköterska och är duktig på att laga mat och baka kanelbullar. Däremot är han inte det minsta händig.

Antonia
är 16 år och Alexis storasyster. Eftersom hon är äldst av syskonen i plastfamiljen tycker hon att det är hennes rätt att få bestämma vissa saker, bland annat att välja rum först i det nya gemensamma huset. Antonia och Tea bråkar mycket, men de har också vissa gemensamma intressen.

Maria
är Alexis riktiga mamma. Hon bor i en lägenhet på Östermalm med sin nya man Percy som hon är jättekär i. Mirjam har chilenskt påbrå och är lång och smal med svart glansigt hår. För att få fram pengar till sin nya boutique har hon sålt familjen Jonzons lägenhet.

Percy
är mammas nya kille, som enligt Alexis och Antonia, är en lastgammal, tunnhårig glasögonorm. Han har tillsammans med Maria köpt en tjusig lägenhet med många dyra saker i, och där ryms inga barn!
ritta_front